Ädäppelszupp us Kölle, we de Mam se jemaat hät.
Och als Partysuppe jeeichnet.
Für alle nicht Kölner
Kartoffelsuppe aus Oma’s Kochbuch findet ihr hier.
Man nehme
für 4 Personen
1 Pund Ädäppel
1 Bund Zuppejröns
1 ½ Liter Jemösbröh
60 g fette Speck
1 Öllich
1/2 Bund Peterzillje
12 Stängel Piefelauch
Peffer und Salz
Die Ädäppel dost Do zoäst schelle, klein schnigge un dann met däm jewäschene un klein geschneddene Zuppejröns en die Bröh jevve.
Alles en halve Stund koche loße.
Dä Speck un dä Öllich dost Do klein schnigge und dä Speck in een Pann usloße.
Donn kumme dä Öllich met do dren un Do dost de Öllich brunn anbrode.
Jetz jeven Do dat all unger de Ädäppelsbröh un lösst et no e paar MInutte leis koche.
De Zupp wed nu met Salz un Peffer afjeschmeck.
Anrechte
Dozo jitt et en Bröhwoosch un e Jlas Obejäriges.
No mi dozu fings Do op Kölsche-Tapas.de
Varianten
Asiatische Kartoffelsuppe mit Lachs und Krabben
Bohnen-Kartoffel Suppe mit Schnibbelwürstchen
Kartoffel-Kürbis-Suppe
Kartoffelsuppe aus Oma’s Kochbuch
Kartoffelsuppe mit Mettenden
Kartoffelsuppe mit Porree und Erbsen
Kartoffelsuppe mit Wiener Würstchen
Kresse-Kartoffelsuppe mit Ei und Croutons
Norddeutsche Kartoffelsuppe mit Lachs und Krabben
Fragen und Anregungen bitte an: wirtz@lecker-wirtz.de
Gutes Gelingen beim Kochlöffel Schwingen!
#leckerwirtz #leckerwirds #meinkochplatz #ädäppelszupp #kartoffelsuppe #kölscheküch
Eine Übersicht der Rezepte findest Du auf Rezepte – Lecker Wirtz.
Schreibe einen Kommentar