Ädäppelszupp us Kölle, we de Mam se jemaat hät.
Für alle nicht Kölner
Kartoffelsuppe nach Omas Koch buch findet ihr demnächst hier.
Man nehme
für 4 Personen
1 Pund Ädäppel
1 Bund Zuppejröns
1 ½ Liter Jemösbröh
60 g fette Speck
1 Öllich
1/2 Bund Peterzillje
12 Stängel Piefelauch
Peffer und Salz
Die Ädäppel dost Do zoäst schelle, klein schnigge un dann met däm jewäschene un klein geschneddene Zuppejröns en die Bröh jevve.
Alles en halve Stund koche loße.
Dä Speck un dä Öllich dost Do klein schnigge und dä Speck in een Pann usloße.
Donn kumme dä Öllich met do dren un Do dost de Öllich brunn anbrode.
Jetz jeven Do dat all unger de Ädäppelsbröh un lösst et no e paar MInutte leis koche.
De Zupp wed nu met Salz un Peffer afjeschmeck.
Anrechte
Dozo jitt et en Bröhwoosch un e Jlas Obejäriges.
No mi dozu fings Do op Kölsche-Tapas.de
Fragen und Anregungen bitte an: wirtz@lecker-wirtz.de
Gutes Gelingen beim Kochlöffel Schwingen!
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Eine Übersicht der Rezepte findest Du auf Rezepte – Lecker Wirtz.