Ädäppelszupp

Ädäppelszupp – kölsche Kartoffelsuppe

Ädäppelszupp us Kölle, we de Mam se jemaat hät.

Für alle nicht Kölner

Kartoffelsuppe aus Oma’s Kochbuch findet ihr demnächst hier.

Man nehme

für 4 Personen

1 Pund Ädäppel
1 Bund Zuppejröns
1 ½ Liter Jemösbröh
60 g fette Speck
1 Öllich
1/2 Bund Peterzillje
12 Stängel Piefelauch
Peffer und Salz

Die Ädäppel dost Do zoäst schelle, klein schnigge un dann met däm jewäschene un klein geschneddene Zuppejröns en die Bröh jevve.

Alles en halve Stund koche loße.

Dä Speck un dä Öllich dost Do klein schnigge und dä Speck in een Pann usloße.

Donn kumme dä Öllich met do dren un Do dost de Öllich brunn anbrode.

Jetz jeven Do dat all unger de Ädäppelsbröh un lösst et no e paar MInutte leis koche.

De Zupp wed nu met Salz un Peffer afjeschmeck.

Anrechte

Dozo jitt et en Bröhwoosch un e Jlas Obejäriges.

No mi dozu fings Do op Kölsche-Tapas.de

Varianten

Asiatische Kartoffelsuppe mit Lachs und Krabben
Bohnen-Kartoffel Suppe mit Schnibbelwürstchen
Kartoffel-Kürbis-Suppe
Kartoffelsuppe aus Oma’s Kochbuch
Kartoffelsuppe mit Mettenden
Kartoffelsuppe mit Porree und Erbsen
Kartoffelsuppe mit Wiener Würstchen
Kresse-Kartoffelsuppe mit Ei und Croutons
Norddeutsche Kartoffelsuppe mit Lachs und Krabben

 

Fragen und Anregungen bitte an: wirtz@lecker-wirtz.de

Gutes Gelingen beim Kochlöffel Schwingen!

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Lecker Wirtz schwarz weiß

 

 

 

Eine Übersicht der Rezepte findest Du auf Rezepte – Lecker Wirtz.

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