Mexican pumpkin dip a very tasty dip alternative to salsa and guacamole. Ingredients 200 g Hokkaido Olive oil 1 tablespoon sour cream a little nutmeg 1 tbsp chilli flakes pepper and salt Cut open the Hokkaido, remove the seeds and cut the pumpkin into pieces about 2 cm thick. Mix the pumpkin pieces with olive […]
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Shakshuka with peppers and mushrooms
Shakshuka with peppers and mushrooms? Shakshuka is a dish from Israel, but I have modified it a little here because of the current situation in my freezer. Based on the shakshuka recipe, I have also added some paprika and fresh mushrooms. Ingredients 4 eggs 4 tomatoes 2 onions 6-8 mushrooms 1 tin of tomatoes 1 […]
Courgette and spaghetti with chilli scampi
Courgette and spaghetti with chilli scampi is based on the recipe Zucchini spaghetti with chilli scampi published in spring. The only difference is that I cooked a small portion of normal spaghetti to go with the courgette spaghetti and sprinkled the whole thing with grated Parmesan at the end. Ingredients for 2 portions 2 medium-sized […]
Grüne Bohnensalat mit Tomaten
Grüne Bohnensalat mit Tomaten als frischen Beilagensalat zu gegrilltem oder geschmortem Fleisch, oder einfach zwischendurch. Durch seine Frische passt er gut zu gegrilltem Fleisch eine ist gute geschmackliche Unterstützung. Die Bohnen und die Tomaten haben wir erntefrisch aus dem eigenen Garten gepflückt. Frischer geht es nicht. Man nehme 300 g grüne Bohnen 4 Kirschtomaten 1 […]
Ofenkäse in der Pfanne
Ofenkäse in der Pfanne anbraten geht schnell und ist genauso lecker wie im Backofen. Für ein kleines Abendessen, wenn’s mal schnell gehen muss. Man nehme 1 Ofenkäse 3 Kirschtomaten Olivenöl Pfeffer und Salz In einer Pfanne mit etwas Olivenöl den Ofenkäse von jeder Seite bei mittlerer Hitze ca. 5 min anbraten. Nach dem ersten Wenden […]
light cocktail sauce
In the light cocktail sauce, unlike the cocktail sauce, I replace the mayonnaise with sour cream. You can serve the sauce with salad, scampi or barbecue. Ingredients 2 cl sherry 4 tbsp sour cream 1 clove of garlic 2 tbsp tomato paste 4 drops Tabasco 1 tsp paprika powder 1 tsp balsamic vinegar salt and […]
Gin with blue ice cubes
Gin with blue ice cubes. The blue ice cubes are made from blue tea. Ingredients 4 cl gin Blue ice cubes Pour the gin into a cocktail shaker with ice cubes and shake well. Pour into a chilled glass with blue ice cubes and serve. If you now add a squeeze of lemon and some […]
Roast coleslaw rolls
Roast coleslaw rolls as a small starter for a barbecue, as finger food for a beer evening or just in between. Ingrdients 1 slice of roast 1 roll Coleslaw Mayonnaise or mustard Cut open the roll or a piece of baguette, spread mustard or (and) mayonnaise on both sides, top with coleslaw and slice of […]
Dreierlei vom Grill
Dreierlei vom Grill habe ich auf dem Gasgrill zubereitet. Wir hatten Besuch und wussten nicht genau, wer was am liebsten mag. Der eine kein Geflügel, die andere kein Schweinefleisch usw. Vorsichtshalber habe ich Rindfleisch, Schwein und Hähnchen am Vortag gekauft und in unterschiedlichen, selbstgemachten Marinaden eingelegt. Marinierter Schweinenacken Shawarma Hühnchen Rind in Marinda (Marinade für […]
Crispy chicken wings
Crispy chicken wings with the Crispy Chicken Rub. Sensationally delicious chicken wings with the secret ingredient baking powder. By chance, while browsing through various chicken recipes, I came across baking powder. It extracts water from the skin and ensures that it becomes crispy. Before I sacrifice a whole roast chicken for this, I’d rather try […]
Lachs mit Käse überbacken
Lachs mit Käseüberbacken. Ich hatte noch etwas Lachsmasse von der Lachs-Zucchini übrig und habe schnell noch die Reste in einer kleine Soufflé Form verarbeitet. Du kannst aber auch stattdessen ein Lachsfilet nehmen. Die Mengenangaben sind ca. Angaben, ich habe nur die Reste des Rezepts verwertet, da ich 400 g Lachs, statt 300 g gekauft hatte. Man […]
Papas arrugadas – Mallorcan potatoes – potatoes in a salt crust
Papas arrugadas – Mallorcan potatoes – potatoes in a salt crust a very good accompaniment to asparagus, grilled dishes and vegetables. The recipe comes from Mallorca. They are very similar to Canarian potatoes. The only difference in the recipe is the garlic and the bay leaf. Ingredients 1 kg potatoes2 cloves of garlic1 bay leafSalt […]